Crna Kronika

zadar nema obducenta sudske medicine

Obdukcija Veronike Pecolaj prebačena u Split

Nakon umirovljenja dr. Jusupa Obrovac ne može pronaći liječnika koji bi došao raditi u Obrovac

Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra i radila u ordinaciji doktora Gorana Jusupa u Obrovcu, sinoć je pod još nerazjašnjenim okolnostima pronađena mrtva u stanu doktora Jusupa u Obrovcu. 

Neslužbeno, djevojci koja je imala brojne zdravstvene probleme u grlu je zapeo komadić kruha kojim se ugušila. Obrovački liječnik koji je nakon afere s lažnom medicinskom sestrom, ali i niza drugih nepravilnosti u ordinaciji izgubio liječničku licencu, pronašao ju je mrtvu nakon dolaska u stan u kojem su oboje povremeno živjeli.

"Kriminalistička istraga je još traje, a rezultate ćemo znati nakon obdukcije. Sinoć nešto iza 22 sata policija je zaprimila dojavu da je u Obrovcu, u stanu pozlilo ženi u dobi od 26 godina, nakon čega su na mjesto događaja upućeni policijski službenici i djelatnici Hitne pomoći te je u 23 sata i 8 minuta konstatirana smrt", kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin. 

Nakon umirovljenja dr. Jusupa u Obrovcu ne mogu naći liječnika

Novinarka RTL-a Nikolina Radić javila se u RTL Danas s novim informacijama o ovom slučaju. Kazala je da je obdukcija trebala biti obavljena u petak u Zadru, ali je prebačena u Split i u subotu bi tijekom dana trebalo biti poznato, odnosno, potvrđeno je li za mladu ženu koban bio zalogaj kruha, odnosno hrane. 

Slučaj doktora Gorana Jusupa, kada je došao u javnost, šokirao je cijelu Hrvatsku zbog načina na koji je funkcionirala ambulanta zdravstvene zaštite obiteljske medicine u Obrovcu. Naime, nekadašnji ugledni i sposobni ratni liječnik, koji je i sam posljednjih godina imao ozbiljnih zdravstvenih problema, zaposlio je kao spremačicu osobu koja je s vremenom htjela preuzeti i poslove medicinske sestre, a koja je i sama imala zdravstvenih problema. 

Zadar nema obducenta sudske medicine

I u nastavku priče se pokazalo kako ne funkcioniraju stvari u hrvatskom zdravstvu. Nakon što je liječnik Jusup izgubio licencu i otišao u mirovinu na raspisani natječaj Doma zdravlja Zadarske županije nije se javio niti jedan liječnik, odnosno nema raspoloživih liječnika koji bi u ovom trenutku htjeli doći raditi u Obrovac. Tako je pacijente dr. Jusupa preuzelo liječnik iz Jasenica koji dolazi nekoliko puta na tjedan na pola radnog vremena. 

No, i sama obdukcija je pokazala da Zadar nema obducenta sudske medicine i zbog toga se na obdukciju treba ići u Split, izvijestila je RTL-ova novinarka Nikolina Radić. 


Reci što misliš!