Crna Kronika

sijeda vlas

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec, pronađeni novi dokazi

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec, pronađeni novi dokazi
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Nastavljeno se suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije tijelo je u veljači pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Rasprava je počela u 9 sati na Županijskom sudu u Varaždinu, a trebao je svjedočiti Smiljanin suprug Ivan. No na pitanje suca želi li svjedočiti, rekao je da ne želi i napustio sudnicu. Na izlasku je razmijenio poglede sa svojom suprugom.

Smiljanin muž prekinuo poligrafsko testiranje

On je, naime, iskoristio zakonsku blagodat i odbio svjedočiti. Trebao je svjedočiti još prošli tjedan, ali se nije pojavio. Sudu je telefonski javio da ne može doći zbog posla. 

Ivan Srnec je tijekom istrage bio na poligrafskom testiranju zbog sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Policijski je službenik rekao da je od Ivana Srneca saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.

Sijeda vlas

Sudac je nastavio s čitanjem nalaza koji se odnosi na identifikaciju žrtve. Pregledane su i fotografije koje je kći Smiljane Srnec slala policajki Silviji Maraković, a na njima se nalazi unutrašnjost škrinje.

Smiljanin branitelj je ukazao na detalj s fotografija s obdukcije, a to je sijeda vlas koja je pronađena na desnoj ruci na tijelu Jasmine. Tvrdi kako Jasmina, u trenutku kada je ubijena, nije imala sijedu kosu. Sugerirao je kako bi na toj vlasi mogao biti DNK ubojice i zapitao se zašto ta vlas nije istražena.

Pročitan je i alkotest Jasmine u kojem je ustanovljena prisutnost 0,1 promila alkohola.

Nalaz toksikološke analize Medicinskog fakulteta pokazao je da u organizmu Jasmine Dominić nije pronađena nikakva droga.

Smiljanine prijave policiji

Pročitana je i prijava koju je policiji uputila Smiljana Srnec 29.11. 2003. godine kada je u telefonskoj prijavi navela da je napada otac Martin Dominić. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se u kući u Palovcu nasilnički ponašao Martin Dominić, koji je pod utjecajem alkohola lupao po vratima, vikom i galamom te pogrdnim imenima vrijeđao Smiljanu Srnec i šakom je pogodio u predio uha. Odveden je u policijsku postaju, gdje je zadržan do triježnjenja. Kasnije je pušten na slobodu, a protiv njega je pokrenuta prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji, prenose Vijesti.hr.

Pročitan je i spis s čakovečkog Općinskog suda iz 2016. od 8. lipnja kada je Smiljana Srnec lažno prijavila da su je 11.  travnja 2014. presrela trojica Roma. Navodno su joj zapalili kosu, uzeli 3620 kuna i naušnice od bijelog zlata. Bila je osuđena na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca uz rok kušnje od godinu dana. Ta je presuda postala pravomoćna 27. lipnja 2016. godine.

Tijelo 19 godina bilo u škrinji

Pročitana je i prijava nestanka za Jasminu Dominić. U prijavi je navedeno kako je mjesto nestanka Zagreb-Dubrovnik, da Jasmina ima ožiljak na čelu te kako je "tvrdoglava i da se neće javiti dok ne završi fakultet".

Podsjetimo, Smiljana Srnec, rođena 1974. godine, optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula. Tijelo je potom, prema optužnici, sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska je policija 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.


Reci što misliš!