Crna Kronika

počelo suđenje

Ocu s Paga sudi sudac koji je pustio silovatelje na slobodu

Ocu s Paga sudi sudac koji je pustio silovatelje na slobodu
Dino Stanin/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zadru jutros u 9:30 sati započelo je suđenje 54-godišnjem ocu s Paga koji je u veljači ove godine s prvog kata kuće pobacao svoje četvero djece.

Početak suđenja za četverostruki pokušaja ubojstva u kvalificiranom obliku sudac Ivan Marković je zakazao je mjesec dana nakon što se vratio s bolovanja zbog kojeg je odgodio prethodna ročišta koja su u ovom slučaju bila određena za 16 i 17. listopada.

Sudi mu sudac koji je pustio mladiće osumnjičene za grupno silovanje

Prije odlaska na bolovanje Marković je zatražio i zaštitu policije zbog prijetnji koje je počeo dobivati nakon što se našao u središtu javnosti jer je mladiće osumnjičene za grupno silovanje 15-godišnje djevojke, pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode.

Otac monstrum će se danas izjasniti osjeća li se krivim

Otac iz Paga koji je optužen za pokušaj teškog ubojstva četvero svoje djece, danas će se pred Vijećem zadarskog Županijskog suda očitovati na okolnosti koje mu na teret stavlja optužnica, te će se izjasniti osjeća li se krivim. Dosad se u fazi istrage branio šutnjom.

Zbog zaštite interesa djece suđenje je zatvoreno za javnost.

Inače, 54-godišnji muškarac smješten je u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode zbog teškog zdravstvenog stanja.

U spisu je i psihološko-psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv, što znači da će mu se suditi u tzv. redovitom kaznenom postupku.

 


Reci što misliš!