Događaji

Platforma koja okuplja ključne dionike investicijskih projekata

Akademik Nikola Bašić na REXPO Forumu predstavlja projekt "Vrata Zadra"

Akademik Nikola Bašić na REXPO Forumu predstavlja projekt
Dino Stanin/PIXSELL

REXPO 2016 - velika investitorska imena u Zagrebu traže poslovne prilike

Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2016 koji se u zagrebačkom Hypo Event Centru održava 24. i 25. studenog, ključno je mjesto predstavljanja tvrtki i usluga te mjesto promocije investicijskih potencijala gradova i država.

Zlatni sponzor ovogodišnjeg izdanja REXPO sajma je turska investicijska tvrtka Global Ports Holding, čiji predsjednik Uprave, gospodin Mehmet Kutman, dolazi osobno na sajam u pratnji važnih suradnika i partnera. Cilj im je proširiti portfelj investicija u Hrvatskoj na segment putničkih i teretnih lučkih terminala te na razvoj komercijalnih nekretninskih projekata.

REXPO platformu će iskoristiti kako bi ostvarili vrijedne kontakte i razgovarali o svojim planovima ulaganja u Hrvatsku.

REXPO Forum će se i u svom petom izdanju potvrditi kao platforma koja okuplja ključne dionike investicijskih projekata koji će razgovarati o zanimljivim i aktualnim stručnim temama.

Poseban gost REXPO Foruma je poznati arhitekt, akademik Nikola Bašić koji će REXPO platformu iskoristiti za predstavljanje svoje vizije „Dalmatinske urbane transformacije" u okviru koje će predstaviti i projekt „Vrata Zadra".

Projekt je  fokusiran na područje Ravnica i utvrde Forte, zapušteni i podiskorišteni prostor iznimno velikog potencijala, koji se želi rekvalificirati i promovirati u suvremeno predvorje  povijesnoga grada. Realizacija takvog projekta značila bi iskorak prema postupnoj, ali sveobuhvatnoj urbanoj rekvalifikaciji.

Institut IGH d.d. sponzor je panela pod nazivom „Ključni infrastrukturni projekti na europskim prometnim koridorima u RH i BiH", na kojem će sudjelovati i gospodin Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Investicijski potencijali državne imovine, tema su panela na kojem će uvodnu prezentaciju održati gospodin Goran Marić, ministar državne imovine. Neki od sudionika ovog značajnog panela su gospodin Denis Čupić, direktor tvrtke F.O. / Development koja je i suorganizator ovog panela te gospodin Peter Hoflechner, bivši direktor austrijskog BIG (Bundes Immobilien Geselschaft), tvrtke koja upravlja državnim nekretninama Republike Austrije.  

Od prvog izdanja sajma, REXPO cilj je raditi na povezivanju i unapređenju investicijskog okruženja u Hrvatskoj, ali i šire. Peto izdanje sajma zasigurno će doprinijeti ostvarenju tog cilja. (mmb)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.