Događaji

Zadarskim umirovljenicima 200 kuna uskrsnice

Zadarskim umirovljenicima 200 kuna uskrsnice

Grad Zadar i ove godine svojim umirovljenicima isplaćuje uskrsnice. Iznos od 200 kuna obradovat će sve građane treće dobi čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna.

Novac je osiguran temeljem sedam godina starog koalicijskog sporazuma HDZ-a i Hrvatske stranke umirovljenika.

Kao plod uspješne koalicijske suradnje s HDZ-om u gradu Zadru, iz Hrvatske stranke umirovljenika zadovoljni su što Grad omogućuje isplatu uskrsnica. 

- Bit će isplaćeno 200 kuna uskrsnice. Otprilike nekih, blizu milijun kuna će biti izdvojeno iz gradskog proračuna s tim da će oko 4 tisuće zadarskih umirovljenika koji potpadaju pod ovu kategoriju dobiti uskrsnice, za Radio Zadar je rekao predsjednik zadarske organizacije HSU-a, Duško Vuković.

Osim uskrsnice, istaknuli su u HSU-u, umirovljenicima je omogućen i besplatan javni prijevoz te dodjela stanova socijalno ugroženom dijelu populacije. Sve su to pokazatelji da je Zadar iznimno osjetljiv na građane najstarije dobi, ističe predsjednik županijskog HSU-a, Branislav Jelenić:

- Posebno želim naglasiti da se u okviru raspoloživih proračunskih sredstava Grad Zadra i Zadarske županije alimentiraju značajna sredstava za umirovljenike te socijalu i zdravstvo u kojima također značajno participira umirovljenička populacija.

Starenje nacije, iseljavanje i nezaposlenost nameću pitanje tko će u budućnosti uplaćivati sredstava u mirovinski sustav. Realan je strah da će sve više umirovljenika ispunjavati uvjete za uskrsnicu od 200 kuna jer im mirovina neće prelaziti spomenute 2 000 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.