Događaji

35 godina star vrelovod

Dio Karlovca bez grijanja zbog kvarova na vrelovodu Gradske toplane

Dio Karlovca bez grijanja zbog kvarova na vrelovodu Gradske toplane
kaportal

Kvarovi su se dogodili u noći sa subote na nedjelju i u nedjelju prije podne

Dijelovi Karlovca u nedjelju su bili bez grijanja zbog kvarova na 35 godina starom vrelovodu Gradske toplane, nakon popravka su stanovnici Novog centra i Luščića dobili grijanje, a u gradskoj četvrti Gabrik očekuje se do kraja dana.
 
Kvarovi su se dogodili u noći sa subote na nedjelju i u nedjelju prije podne. Prema riječima direktorice Gradske toplane Ivane Fočić još su tijekom noći i ujutro na tri mjesta na vrelovodu u Meštrovićevoj ulici popravljena puknuća zbog kojih grijanje nisu imale gradske četvrti Novi centar, Luščić i Grabrik.
 
I dok su Novi centar i Luščić dobili grijanje, dogodilo se novo puknuće glavnog voda u najmnogoljudnijem karlovačkom kvartu Grabriku. Dežurna ekipa Gradske toplane tek je oko podneva iskopala zemlju da može pristupiti saniranju puknutog toplovoda, a pretpostavlja se da će Grabrik, ne dođe li do kojeg novog kvara, grijanje dobiti do večernjih sati.
 
Ova zima, kaže direktorica Gradske toplane Ivana Fočić, pokazuje da hitno moramo na razini Grada, koji je vlasnik Gradske toplane, donijeti strategiju ulaganja u nužno održavanje vrelovoda i ostalih dotrajalih sustava Gradske toplane.
 
 


Reci što misliš!