Događaji

Optimizam gradonačelnika

Kalmeta: Gaženica i Crno - temelji gospodarskog uzleta Zadra

Kalmeta: Gaženica i Crno - temelji gospodarskog uzleta Zadra

U izvješću gradonačelnika Božidara Kalmete za drugu polovicu 2015. godine koje će sutra prezentirati Gradskom vijeću naglašen je optimizam.

Uz Gaženicu i Crno stvarat će se pretpostavke za gospodarski uzlet Zadra.

Gaženicu očekuje nastavak izgradnje prema izmjenjenom modelu, uz financiranje tzv. skyfallova - nebeskih mostova, pa bi se nova zgrada konačno stavila u funkciju luke.

Što se tiče gospodarske zone Crno, Kalmeta ističe elaborat mogućnosti daljnjeg razvoja, te spominje opcije logističkog centra, lake industrije i područje za zabavu, npr. zabavni park. Izradu analize poslovne zone provela je tvrtka Ernst&Young, jedna od vodećih svjetskih tvrtki poslovnog savjetovanja.

Projekt obnove Kneževe palače teče prema planu, a dobivena je i lokacijska dozvola za školu na Novom Bokanjcu.Ista će biti izdana i za školu Crvene kuće, a u pripremi su projekti za dječji vrtić Smiljevac i Pčelica (Plovanija).

Natječajna dokumentacija za izradu idejno urbanističkog rješenja bastiona Citadela je spremna, kao i dokumentacija za ishodovanje suglasnosti za uređenje bedema zadarskih pobuna.

Završetak gradnje stambenih jedinica sa 72 socijalna stana na području Crvene kuće očekuje se tijekom ove godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.