Događaji

Oprez u vožnji

Vozači oprez: snijeg u Slavoniji, diljem zemlje moguća poledica

Vozači oprez: snijeg u Slavoniji, diljem zemlje moguća poledica

Slab snijeg mjestimice pada u istočnoj Slavoniji, a kolnici su mokri ili vlažni i sklisk, javlja HAK. Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te odroni zemlje i kamenja.

 

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Nema čekanja na granicama

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. Do 30. travnja zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

U većini krajeva danas će prevladavati djelomice ili pretežno sunčano. U istočnim predjelima uz više oblaka uglavnom će ujutro i prijepodne ponegdje biti slabog snijega ili susnježice. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu duž obale slaba do umjerena, mjestimice i jaka bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak.Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Početkom tjedna očekuje se djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro je na kopnu lokalno moguća magla. U srijedu promjenljivo, na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom. Postupno će biti sve toplije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.