Događaji

Reagiranje

Agencija za odgoj i obrazovanje: Natjecanje iz informatike nije ukinuto!

Agencija za odgoj i obrazovanje: Natjecanje iz informatike nije ukinuto!

Na traženje Agencije za odgoj i obrazovanje donosimo njihovo očitovanje na iznošenje netočnih informacija iznesenih u priopćenju Mladih hrvatskih liberala - mladih HSLS-a o ukidanju školskog Natjecanja iz informatike, koje smo jučer objavili.

S obzirom na javno priopćenje Mladih hrvatskih liberala - mladih HSLS-a, u kojem su iznesene netočne informacije vezane uz održavanje ovogodišnjeg Natjecanja iz  informatike za učenike osnovnih i srednjih škola, Agencija za odgoj i obrazovanje obavještava javnost da Natjecanje iz informatike nije ukinuto.

Natjecanje iz informatike održava se kao i svake godine prema javno objavljenim propozicijama i javno objavljenom vremeniku natjecanja, koji se nalaze na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje poveznica.

Prema propozicijama i vremeniku 19. siječnja 2016. godine, već je uspješno provedena školska razina Natjecanja iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola. 

Naglašavamo još jednom da Natjecanje iz informatike nije ukinuto, već je ove godine došlo do neznatnih promjena u propozicijama jedne od kategorija natjecanja. Odlukom Državnog povjerenstva Natjecanja iz informatike odlučeno je da će se natjecanje iz Osnova informatike provoditi u jedinstvenoj kategoriji za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razreda srednje škole. Naglašavamo da je informatika obavezan predmet samo u 1. i/ ili 2. razredu srednje škole.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.