Događaji

Okrugli stol

Cvitan o problemima s kojima se susreće USKOK prilikom rada

Cvitan o problemima s kojima se susreće USKOK prilikom rada

Na GONG-ovom okruglom stolu o borbi protiv korupcije glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan govorio je na široko o problemima s kojima se susreće USKOK, od činjenice da je Ustavni sud ukinuo dijelove Zakona o kaznenom postupku do loših uvjeta u kojima rade djelatnici USKOK-a.

"Zateknete kolegu koji kleči na podu i podcrtava na podu jer ne može staviti na stol. To, kada kažem to, to je spis," kaže Cvitan.

Rekao je da su rokovi za istragu prekratki, sredstava nedostaje, tužitelji su nagurani u neadekvatne prostorije sa spisima koji imaju tisuće stranica.

"To su ljudi koji su se odrekli svog osobnog života. Oni od života nemaju ništa, samo rad i samo taj jedan ponos i priliku da rade taj posao. A možemo li kao država sve zasnivati na želji i ponosu i volji nekolicine ljudi. Oni mi izgledaju kao onih 300 koji su se u Termopilskom klancu sukobili s perzijskom vojskom pa su se onda potukli, časno su poginuli, a mi im pjevamo hvalospjeve već 2 tisuće godina. Tko će tim ljudima pjevati hvalospjeve? Nitko", rekao je Cvitan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.