Događaji

Stop nasilju nad ženama!

Domine: Napravi korak naprijed prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama

Domine: Napravi korak naprijed prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama

U srijedu, 25. studenog ženska udruga Domine na splitskim Prokurativama, u vremenu od 11:00 do 12:30 sati, organizira javnu akciju pod nazivom „Napravi korak naprijed prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama!".

 

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u okviru Međunarodne kampanje "Potpisujem", udruga Domine tradicionalno svake godine obilježava 25. studeni, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i aktivna je u okviru Međunarodne kampanje „Potpisujem". Ovogodišnja javna akcija ima za cilj podignuti svijest građanki i građana grada Splita o sveprisutnom nasilju nad ženama i obavezi građana da nasilje prijavljuju te se uključe u zajedničku borbu protiv nasilja, čije su žrtve u najvećem broju žene. Također, akcija ima za cilj i zagovaranje ratifikacije Istambulske konvencije Vijeća Europe koju je Hrvatska potpisala u siječnju 2012. godine.

U akciji sudjeluju aktivisti i aktivistkinje, te volonteri i volonterke Domina, te plesni klub „Vruća čokolada" s koreografijom „Give me love".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.