Događaji

HAK

Oprezno na cestama zbog magle i poledice

Oprezno na cestama zbog magle i poledice

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto klub

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 od Gospića do tunela Sv. Rok te A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto klub (HAK).

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 Karlovac-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Jadranska magistrala (DC8) i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zimski su uvjeti i  zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorski kotar i riječko zaleđe te u Lici.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozačima savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 


Reci što misliš!