Događaji

Razgovor s mladim djelatnicima

Centar Tempero: Važno je raditi ono što volite pa vam inspiracije nikada ne nedostaje!

Centar Tempero: Važno je raditi ono što volite pa vam inspiracije nikada ne nedostaje!

Glavne aktivnosti centra Tempero su različite tematske radionice

Centar za poduku Tempero najavljuje Dane otvorenih vrata od danas pa sve do utorka 13. siječnja 2015. g.

Program radionica, kao i sve ostalo što vas zanima o Centru, pogledajte ovdje 

Centar za poduku Tempero čini tim mladih ljudi koji svojim znanjem, iskustvom i energijom djeci, a uskoro i odraslima, pomažu u temeljitom usvajanju znanja i nude smjernice za osobni rast i razvoj.

Unutar tima djeluju pedagog, prof. klasične filologije, učitelj razredne nastave, prof. hrvatskog i engleskog jezika, matematike te profesori ostalih predmeta kao vanjski suradnici.

Glavne aktivnosti centra Tempero su različite tematske radionice, pomoć u učenju te pripreme za maturu. Između ostaloga, Centar nudi radionice antičke kulture, kreativne, likovne i književne radionice, a u tijeku su prijave za ciklus radionica „Učimo učiti".

Odlučiti se možete i za „Tečaj brzog čitanja" te „Radionice pisanja glagoljicom" koji su predviđeni za odrasle. Za pomoć u učenju, pisanju domaće zadaće ili rješavanju određenih poteškoća kod učenja mogu im se obratiti djeca svih uzrasta.

Kada je riječ o pripremama za maturu, iz Centra naglašavaju kako su njihovi polaznici prošle godine postigli odlične rezultate pa i ovom prilikom pozivaju sve maturante da im se jave kako bi skupa ponovili gradivo te popunili rupe u znanju prije izlaska na ispite državne mature. 

Interes malih i velikih Zadrana za radionice

S obzirom na „šumu" raznoraznih informacija kojima se ljude bombardira kroz medije, posebno u zadnje vrijeme, iz Centra Tempero su zadovoljni interesom i odazivom Zadrana jer polako, ali sigurno, dopiru do građana.

"Ne možemo se požaliti na interes malenih jer oni koji dođu na radionice redovito se vraćaju, a s odraslima tek počinjemo raditi, pa se nadamo kako će i oni prepoznati sve ono što im nudi centar Tempero", kažu nam iz Centra.

Inovativnost i raznovrsnost po pitanju radionica - njihov je zaštitini znak

Teme radionica mladom timu Tempero dolaze na različite načine. Najčešće proizlaze iz njihovog vlastitog obrazovanja ili su odraz njihovih osobnih interesa i iskustva u radu s djecom i mladima.

"Važno je raditi ono što volite pa vam inspiracije nikada ne nedostaje. Surađujemo s kvalitetnim ljudima raznih struka na mnogim temama, ali slušamo i prijedloge djece te njihovih roditelja. Zanimljivu suradnju imali smo s autoškolom Kalelarga na projektu „Zebrica", redovito surađujemo s Astronomsko astronautičkim društvom iz Zadra, a imamo i podršku ogranka Bili brig GKZD gdje često organiziramo radionice antičke kulture. Trenutno je najpopularnija Kreativna radionica za malene od 3 do 7 godina", objašnjavaju nam.

Zadru nedostaje više ovakvih centara...

"Smatramo kako ovakvi ili slični centri nedostaju Zadru jer mogu i imaju veliku ulogu u razvoju djece. Pozitivno je što su roditelji sve  svjesniji potrebe za ovom vrstom ulaganja. Djeci i mladima se kroz aktivnosti koje nudi centar Tempero potiče kreativnost i različiti interesi, širi opća kultura, razvija osobnost."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.