Događaji

KLOOZ

Predstavljanje Europske volonterske službe zadarskim maturantima

Predstavljanje Europske volonterske službe zadarskim maturantima

Prvi lokalni Info centar za mlade u Zadru kreće sa predstavljanjem Europske volonterske službe (EVS) zadarskim maturantima u suradnji s Info Zonom iz Splita, regionalnim Info centrom za mlade.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ, koja je već prepoznata u radu s mladima kroz mnogobrojne aktivnosti kluba mladih KLOOZ, ali i informiranja mladih putem Info točke, kreće sa svojom prvom aktivnošću novootvorenog Info centra za mlade Zadar.

 

Projekt je odobrilo Ministarstvo socijalne politke i mladih 2014. Glavni cilj lokalnog Info centra za mlade Zadar je kvalitetno informiranje i educiranje mladih uz raznolik sadržaj.

Obuhvaća informiranje kroz individualne, te grupne aktivnosti poput različitih besplatnih radionica, predavanja, tribina itd. Anketna istraživanja udruge CINAZ na predstavljanju Info točke 2012. pokazuju da mladi u Zadru najviše žele biti informirani o kulturi i putovanjima, a zatim slijedi podjednak interes za zapošljavanje i volontiranje. Više o Info centru za mlade možete pronaći na web stranici www.udrugacinaz.hr

Prva aktivnost Info centra se organizira u suradnji sa Info Zonom iz Splita, Regionalnim info centrom, a uključuje predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru.

Na predstavljanju EVS-a, u četvrtak 30. listopada u 13.10 h u Multimedijalnoj dvorani škole, zainteresirani maturanti saznati će više o programu koji mladima nudi mogućnost volontiranja u europskim zemljama i do godine dana, uz plaćen put i troškove života. Prisutni će čuti konkretna iskustva te saznati što je potrebno da i sami osjete čari volontiranja i upoznavanja strane zemlje, tuđe kulture, jezika i novih prijatelja. Gosti iz udruge Argonauta podijeliti će svoje bogato iskustvo volonterskih razmjena u sklopu programa EVS. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala sa europskim jezicima, narodima i kulturama. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala sa europskim jezicima, narodima i kulturama. O svojim dojmovima pričat će i volonterka Dani Mihaleva iz Bugarske te Dominika Sorkowicz iz Poljske koje trenutno volontiraju u udruzi Argonauta. 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.