Događaji

"Prometne Učilice"

Natjecanje iz prometnih propisa za osnovnoškolce

Natjecanje iz prometnih propisa za osnovnoškolce

Od sutra pa do kraja studenoga uz pomoć "Prometne Učilice", web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, provest će se šesto natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike hrvatskih osnovnih škola.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) akciju organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, zagrebačkom tvrtkom Moj Telekom, a uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARnet.

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama, ističu u MUP-u.

"Prometna Učilica" prilagođena je djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina - kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i djecu putnike, a od ove godine, kao novu četvrtu cjelinu, opasnosti kretanja i igre uz željezničku prugu.

Na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja "Prometne Učilice", uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje MUP.

Za najuspješnije škole, razred, učenike i voditelja najboljeg razreda, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade, kažu u MUP-u.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.