Događaji

Ekaterinburg

Hrvatski studenti srebrni u finalu Svjetskog studentskog natjecanja u programiranju

Hrvatski studenti srebrni u finalu Svjetskog studentskog natjecanja u programiranju

U timu su nastupili studenti Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić

U finalu Svjetskog studentskog natjecanja u programiranju, koje se od 22. do 26. lipnja održava u ruskom Ekaterinburgu, tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je srebrnu medalju i 8. mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 122 sveučilišna tima iz cijelog svijeta.

 

U timu su nastupili studenti Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić, svi sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), a stručni voditelji bili su im profesori Ante Đerek i Luka Kalinovčić te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup hrvatskog sveučilišnog tima organizirao je Hrvatski savez informatičara, uz financijsku podršku programa javnih potreba za tehničku kulturu i pokroviteljstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Svjetsko studentsko natjecanje u programiranju - International Collegiate Programming Contest (ACM ICPC) najstarije je i najprestižnije natjecanje u algoritamskom programiranju koje se održava od 1977.

Hrvatski savez informatičara sa studentima-informatičarima radi od 1996. i to je drugi put da je jedan tim iz Hrvatske izborio plasman na Finale ACM ICPC natjecanja. Prvi put to je bilo u Kanadi 2008. kad su u timu bili tadašnji studenti Igor Čanadi, Luka Kalinovčić i Lovro Pužar i također osvojili srebrnu medalju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.