Događaji

Sumnja zloporabe položaja

Šišljagić podnio ostavku, predsjedništvo HDSSB-a ju odbilo

Šišljagić podnio ostavku, predsjedništvo HDSSB-a ju odbilo

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić podnio je u petak ostavku na tu dužnost te izrazio namjeru da napusti i mjesto osječko baranjskog župana zbog istrage koju protiv njega vodi USKOK, ali je predsjedništvo stranke kasno na večer odbacilo njegovu ostavku.

HDSSB je priopćio da je Šišljagić u petak na sjednici proširenog predsjedništva stranke podnio pisanu ostavku na mjesto predsjednika stranke te "ponudio i prijedlog napuštanja mjesta župana". Svoju je odluku objasnio zaključkom da je riječ o "moralnom činu", nakon što je USKOK objavio da je protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje u zloporabu položaja.

Predsjedništvo HDSSB-a je međutim jednoglasno odbilo Šišljagićevu ostavku, priopćila je stranka, a izrazilo mu je i potporu u daljnjem obnašanju dužnosti župana.

Iste se večeri sastao i izvršni odbor stranke, koji je podupro odluku predsjedništva o odbijanju ostavke.

USKOK tereti Šišljagića da je, uz pomoć dvojice suradnika, tijekom 2011. i 2012. osječko-baranjsku županiju oštetio za najmanje 200 tisuća kuna, jer je navodno od tvrtki kojima je odobrena županijska financijska pomoć čak 80 posto donacija primao natrag "na ruke".

Šišljagić je potom u izjavi za Hinu kazao da ga nitko do sada nije kontaktirao ni tražio informacije, no da se u svakom trenutku spreman odazvati na poziv.

Potvrdio je da je Uskok još jesenas provodio istražne radnje u županiji te da je svim svojim pročelnicima naložio da na zahjev dostave svu potrebnu dokumentaciju.

HDSSB je u priopćenju nakon sjednice predsjedništva i izvršnog odbora također poručio kako su ta tijela utvrdila da druge dvije osobe protiv kojih je pokrenuta istraga nisu članovi stranke.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.