Događaji

Najava:

Radionice skautskih vještina u KLOOZ-u

Radionice skautskih vještina u KLOOZ-u

Skautski pokret je najveći pokret na Svijetu, broji više od 28 milijuna članova u ukupno 216 država i teritorija. Pokret je to u kojem se može naučit puno stvari bitnih u životu, kao što je preživljavanje u prirodi, pa sve do prezentacijskih vještina. Skautski pokret nastao je 1907. godine u Engleskoj, osnivač je Sir Robert Baden Powell.

O skautskom pokretu dovoljno govori činjenica da su gotovo svi američki presjednici bili članovi američkih boy scouta. U moderno doba koje zaokuplja tehnologija skautizam se okreće životu i provodu u prirodi, ali i upoznavanju novih načina komunikacije i prezentiranja određenih vještina. Skautski moto je B.P. što znači 'be prepare' ili 'budi pripravan', a također su i inicijali osnivača pokreta.

U Zadru danas ne postoji niti jedna prava skautska organizacija, bilo udruga ili klub. Klub mladih KLOOZ je uvidio potrebu za organizacijom ovakvih radionica u Zadru, te nam je želja pokrenuti upravo tu predivnu priču u Zadru uz sponzorstvo Saveza izviđača Hrvatske.

Početak radionice je u petak 9.5. u 19.00h. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu do 9.5. sa svojim osobnim podacima na e-mail: udrugacinaz@gmail.com ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.

Radionicu će voditi Ivo Štrkljević, student i volonter i Željko Rogić, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske (SIH).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.