Događaji

Pregled tjedna

Tjedan u znaku poništenih diploma Visoke policijske škole

Tjedan u znaku poništenih diploma Visoke policijske škole

Buran tjedan je iza nas, a prvenstveno su ga obilježile poništene diplome Visoke policijske škole među kojima je i ona glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića. No, nije nedostajalo ni ostalih političkih ali i pravosudnih tema, pa čak i (ne)sportskih. Pregled tjedna donosi Željka Gulan.

Milijanu Brkiću, glavnom tajniku HDZ-a i bivšem visokom dužnosniku Ravnateljstva policije, poništena je diploma Visoke policijske škole jer je utvrđeno da je prepisao tuđi diplomski rad...

"Obzirom na njegove intelektualne kapacitete teško da može uopće razumjeti i moj magisterij, drugi magisterij, doktorat, docenturu", rekao je Jovanović.

"Ne želim se spuštati na njegovu razinu komunikacije, on ima neki problem sa samim sobom, ali neka mu Bog da zdravlja i sreće", rekao je Brkić.Sam Brkić poručio je kako je sve to politički obračun, a sve je komentirao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko..

"On je već dao svoju funkciju na raspolaganje, ja sam to i očekivao od njega, nisam mu udovoljio, jer ga predugo i predobro znam, to je čovjek moralnih kvaliteta koji zna što mu je raditi", rekao je Karamarko.

Osim Brkića mnoga poznata imena našla su se na popisu falsificiranih diploma, među njima i iz Bandićevog i Josipovićevog ureda. Istodobno, i u zagrebačkoj Vodoopskrbi otkriveno je kako je 14 ljudi radilo s lažnim diplomama i svjedodžbama

"Već šest godina radimo provjeru diploma i sada ćemo provjeriti sve - od srednje škole do doktorata, i u Upravi i u Holdingu", poručio je Bandić. Tako je otprilike bilo na kraju tjedna, dok je na samom početku političku vodu zamutio Karamarko izjavom o prijevremenim parlamentarnim izborima rekavši da se trebaju održati kada budu i predsjednički.

"Opozicija se uvijek žuri da što prije dođe na vlast", uzvratio im je Slavko Linić.

Žuri li se ili ne, najnovije istraživanje CRO Barometra ovoga je tjedna pokazalo da su SDP i HDZ gotovo izjednačeni u rejtingu, dapače, čak se HDZ prvi put u posljednjih nekoliko godina našao ispred vladajućih. No prava zvijezda istraživanja definitivno je Mirela Holy i njena stranka Orah. Ona je ovoga tjedna gostovala u emisiji "U četiri oka" Media servisa gdje je uz rejting komentirala i svoj odnos s Milanovićem budući da je od DORH-a zatražila da se očituje na njegovu izjavu kako je e-mail zbog kojeg je ostala bez ministarske pozicije bila sitna politička korupcija...

"Više ne bi produbljivala tu priču, ja sam rekla sve po tom pitanju, mislim da su naši građani jako zgađeni nekakvim osobnim obračunima"zaključila je Holy A kad je o korupciji riječ - one u Brodosplitu nije bilo. Drago Maček i ostali oslobođeni su optužbi. Sud je rekao - optužbe nisu dokazane.

No dokazano je Željku Širiću koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. U zatvor će, onaj njemački, prema svemu sudeći i Zdravko Mustač. Sud u Varaždinu odlučio je kako će ipak biti izručen. Mustačeva odvjetnica očekuje da će se oglasiti Ustavni sud.

Ovoga tjedna u prvi je plan ponovno izbila neisplata plaća, ali i plaće općenito. Jovanović se posvađao sa sindikatima oko uredbe. Istodobno, na nož je dočekana i Vladina odluka o time outu za mjeru za zapošljavanje mladih, popularnih 1600. Novca više nema, a čeka se EU. "Nema obustavljanja mjera, idemo dalje, jedino uzimamo time out", poručio je ministar Mrsić.

Oporba je očekivano oplela po vladajućima, tim više što se do novca EU fondova ne može doći jer ne funkcionira software?

"Samom činjenicom da tu počinje problem, potpredsjednik Grčić mora dati ostavku odmah", tvrdi Laburist Dragutin Lesar.Tjedan za nama obilježio je i pakt bivših Dinamovaca protiv Zdravka Mamića, ali i njegov odgovor da iz Kluba ne ide. "Nikada neću napustiti Dinamo", odlučan je Mamić.

A kako sada stvari stoje nikada više neće otići ni na Poljud jer su mu, nakon posljednjeg ispada, Hajdukovci zabranili dolazak.Vijesti nije nedostajalo ni u svijetu - malezijski premijer Najib Razak izvijestio je - zrakoplov je izgubljen, ali ga još nismo našli, što je izazvalo bijes rodbine putnika. Ovoga tjedna na tapeti je bila Rusija, Obama je doputovao u Europu, tu su zemlju izbacili iz skupine G8. Dan poslije Haaga, skočio je i do Bruxellesa na NATO Summit, a izjavu dao ispred hrvatske zastave što je u našoj zemlji posebno zabilježeno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.