Događaji

Sukob interesa

Pokrenuti postupci protiv Lovrić-Merzel i Ivana Račana

Pokrenuti postupci protiv Lovrić-Merzel i Ivana Račana

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel i SDP-ova saborskog zastupnika Ivana Račana zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa, potvrdila je za Večernji list predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

Lovrić-Merzel stavlja se na teret da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je suvlasnik njezin suprug, a da o tome nije prethodno obavijestila povjerenstvo. Samo financiranje nije sporno, naglašava Orešković, nego to što nije obavijestila povjerenstvo koje u takvim slučajevima daje upute kako takav posao sklopiti transparentno, piše Večernji list

Što se tiče Ivana Račana, problem je u tome što nije na vrijeme prenio upravljačka prava u privatnoj tvrtki, odnosno kasnio je s time više od jedne godine. Povjerenstvo je pokrenulo postupke i protiv sedmero članova uprave HEP-a zato što su istodobno članovi u nadzornim odborima drugih trgovačkih društava, što je zabranjeno zakonom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.