Događaji

Hvalevrijedno priznanje

Erik Pavin: "Nasmiješeno sunce" posvećujem ocu i obitelji

Erik Pavin:

Uvijek imamo svježu ribu ili školjke i to je najvažnije što su gosti prepoznali kod nas!

Uz to što je ugostitelj, Erik Pavin poznat je i kao čovjek koji zna dobro zabaviti i sebe i druge jer zrači pozitivnom energijom koju zna prenijeti, piše Slobodna Dalmacija

Ali, dugo ga se nije moglo vidjeti tako zadovoljnog kao nedavno kada je dobio obavijest da je njegov restoran "Niko" ovogodišnji dobitnik "Nasmiješenog sunca", priznanja gradonačelnika Zadra u kategoriji restorana.

Toliko zadovoljan da je natjerao svih svojih 30-ak zaposlenika, uključujući i suprugu Radu i kćeri Nikolinu, Saru i Eriku, koje su sve uključene u vođenje restorana i istoimenog hotela na Puntamici, da se međusobno izljube i jedno drugom čestitaju na nagradi.

Bilo je i prije nagrada, možda i značajnijih jer su stizale iz krugova vaše struke i od gostiju, ali ovogodišnje priznanje je, čini se, Eriku Pavinu nešto posebno. - Najprije zato što u Zadru ima dosta dobrih restorana i u takvoj je konkurencije vrijedno dobiti ovakvo gradsko priznanje. Uostalom, u Povjerenstvu su bili kvalificirani ljudi.

Drugo, zato što nam je nagrada uručena na blagdan sv. Nikole, rođendan imendan mog pokojnog oca koji je otvorio restoran, te na imendan jedne od mojih kćeri.

Treće, zato što ove godine slavimo 50 godina restorana, što nam je stvarno jako važna i vrijedna obljetnica. Zato "Nasmiješeno sunce" ima tu težinu.

Ona je prvenstveno namijenjena mom ocu i mojoj obitelji, povijesti restorana i njegovoj budućnosti jer će kćeri nastaviti našu obiteljsku tradiciju. Ovom prilikom najavljujem feštu dva dana prije Badnjaka na kojoj ćemo proslaviti i rođendan restorana i nagradu. Svi su dobrodošli, kazao je Pavin.

Prvenstveno riblji restoran!

- Poznato je da smo prvenstveno riblji restoran te da smo u pripremanju jela vrlo tradicionalni. Eksperimentiranje s hranom prepuštamo nekom drugom, a mi sve spremamo na jednostavan način, onako kako su to radili naši stari.

A što se tiče atmosfere kluba - točno je da se gosti i zbog toga vraćaju i javljaju ma gdje bili, i da ovdje zna biti jako veselo. Ja i kad mi je najteže nastojim pjevati, zato sam i okupio klapu "Niko", da bi se družili i zabavili. Atmosferu čine ljudi, naši gosti... Mi se u tome jako trudimo i svaki novi dan nam je kao prvi, kao da ne radimo već 50 godina.

Zadarska gastronomska ponuda i ugostiteljstvo - odlični!

- Imamo mi jako dobrih restorana i konoba i zna se već tko što radi i kakvi mu gosti dolaze. Nema nigdje na svijetu mjesta kojemu u ugostiteljstvu nešto ne nedostaje, niti ponude koja ne bi mogla biti bolja.

Mi u Zadru se gradimo, radimo i trudimo i zbog toga naš grad jest top turistička destinacija. A da bismo mogli i bolje - sigurno bismo. I hoćemo, kazao je Pavin za kraj.

 SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.