Događaji

Silkeborg u Zadru

Silkeborg i CINAZ - razmjena iskustava i nove ideje

Silkeborg i CINAZ - razmjena iskustava i nove ideje

Organizacija ''Silkeborg Production School" iz Danske bavi se organiziranjem i vođenjem različitih radionica poput dizajna, stolarstva, obrade metala i čelika, medijske radionice, organizacijom različitih događanja i slično.

Škola djeluje uz vladinu potporu i trenutno ju pohađa oko 170 mladih ljudi, koji se tako dodatno pripremaju i usavršavaju za dodatno obrazovanje ili posao.

Tridesetak učitelja iz ove institucije u Hrvatskoj predstavlja svoj rad i djelovanje, te se želi upoznati se sa udrugama u Hrvatskoj koje se bave mladima, mlade kreativne ljude, kako bi stekli inspiraciju za svoj daljnji rad.

Jesper Hawsen u ime Silkeborg škole kazao nam je nešto više o programu kojega provode. Zanimljivo je spomenuti da program sufinancira država i tako potiče pružanje neformalnog obrazovanja, a time i mogućnost zapošljavanja mladih.

U Danskoj je također veliki problem nezaposlenost mladih, pa se udruga usmjerila na mlade u dobi od 16 do 35 godina. Njih 65 posto završava program radionica i postaje konkurentno na tržištu rada, uz certifikat koji potvrđuje usavršavanje.

Danska škola odabrala je zadarsku udrugu CINAZ kao jedinu udrugu iz cijele Hrvatske. Morana Rogić, voditeljica CINAZ-ove Info točke i kluba mladih Klooz, kaže kako joj je izuzetno drago što su Danci prepoznali potencijal Zadra i onoga što se ovdje radi, a izmjena iskustva je neprocjenjiva. Otvorena je i mogućnost razmjene mladih.

CINAZ je Dancima pripremio i prezentaciju aktivnosti, uz projekciju kratkog filma "Posljednja cigareta" koji je nedavno prikazan u Umagu na festivalu "Moj film festival 3''.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.