Događaji

21. rujna Zadar u nacionalnoj kampanji volontera

Zadar volontira: Svatko može biti superheroj!

Zadar volontira: Svatko može biti superheroj!

U ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici, potvrđuju i Zadrani

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) organizira 3. kampanju pod nazivom: ''Hrvatska Volontira!" kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj  suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Ove godine kampanjom se poručuje da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

21. rujna 2013. na Međunarodni dan mira veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite društveno korisne akcije promovirat će volontiranje u svojim zajednicama. Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira jer je Mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

21. rujna i zadarski Volonterski centar pridružuje se nacionalnoj kampanji, doznajemo od voditelja centra, Josipa Vidova. Inače, dolaskom jeseni, posebno povratkom studenata u Zadar,sve je više interesa za volontiranjem.

''U subotu ćemo na od 9 do 12 sati Narodnom trgu predstaviti naše aktivnosti, udruge i institucije koje promiču volontiranje.  Različitim programima pridružit će nam se Dom za starije i nemoćne osobe sv. Frane, dnevni boravak za psihički bolesne osobe, Gradska knjižnica Zadar, Liga protiv raka Zadar, srednja medicinska škola Ante Kuzmanića, udruga socijalnih radnika Zadar, Udruga za izvanškolske i izvannastavne aktivnosti CINAZ, Udruga za podršku svjedocima i žrtvama, Udruga Žene u Domovinskom ratu, Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru. Psihijatrijska bolnica Ugljan organizirat će sadnju doniranih sadnica, druženje volontera, korisnika i djelatnika Bolnice uz ručak''.

Podsjetimo, tijekom prošlogodišnjih kampanja održano je 296 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske. Uz Zagreb, Rijeku, Split i Osijek volontiralo se i u Vukovaru, Đakovu, Kutini, Čakovcu, Sisku, Petrinji te Umagu, Puli, Senju, Makarskoj i brojnim drugim gradovima. Ukupno je sudjelovalo 4 172 volontera koji su dali 14 820 volonterskih sati u vrlo raznolikim aktivnostima - od rada u pučkim kuhinjama, s beskućnicima, do pletenja ribarskih mreža, pružanja frizerskih usluga te osnovnoškolaca koji su ispisivali poruke mira.  

Volonterski centar u Zadru nalazi se na adresi Jurja Bianchinija 7. Zainteresirani? Kontaktirajte Centar i telefonom ili mailom: 023 250 830, volonterski.centar.zadar@gmail.com

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.