Događaji

Najava

U Kloozu o volontiranju među mladima

U Kloozu o volontiranju među mladima

Kao jedan o ciljeva kluba mladih KLOOZ je i poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici, a to najviše ostvaruje kroz poticanje volontiranja među mladima i organiziranjem volonterskih edukacija i radionica.

Na tribini 'Volonterstvo među mladima', raspravljat će se o tome što je volontiranje i zašto je ono bitno za mlade, što je europska volonterstva služba, zatim o zakonu o volonterstvu i novim izmjenama i dopunama tog zakona, o predrasudama i stereotipovima vezanim uz voloniranje, općekorisnim ciljevima i dobrobiti volontiranja za pojedinca i za lokalnu zajednicu.

Na tribini će gosti biti i sami mladi koji su svojim bogatim volonterskim iskustvom mogu pružiti uzoran i pozitivan primjer volontiranja.

Tribina je najavljena u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati.

Gosti su:

Nina Kurta, mlada profesorica pedagogije i sociologije koja je volontirala u nekoliko projekata preko EVS-a u Španjolskoj,

Ivo Štrkljević, student ruskog i antroplogije i trenutni volonter u klubu mladih KLOOZ, volontirao je u Lizi za prevenciju ovisnosti u Splitu i u splitskom izviđačkom klubu i bio proglašen najboljim volonterom Hrvatske 2009.

Jakov Vidov, voditelj novootvorenog zadarskog Volonterskog centra,

Žozefina Žentil Barić, knjižničarka i koordinatorica za volonterski rad u Gradskoj knjižnici Zadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.