Događaji

Klooz

Poziv mladima: Okušajte se u novinarstvu, potražite posao

Poziv mladima: Okušajte se u novinarstvu, potražite posao

U klubu mladih KLOOZ u svibnju vas očekuju dvije radionice: Novinarska radionica i Radionica za aktivno traženje posla.

NOVINARSKA RADIONICA

će se održavati ponedjeljkom od 17.30-19h, i srijedom od 18h-19.30h, u trajanju od od 6.5.-15.5.2013. Početak je planiran za ponedjeljak, 6.5. u 17.30h.

Voditelj: Nenad Vertovšek, dipl.politolog i novinar

Cilj radionice: svladavanje osnova novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Upoznati polaznike s osnovama medijskog izražavanja i vrstama medijskog izražavanja kroz grupni pristup i individualne zadaće. Upoznati ih kroz praktični pristup s tehnologijom obrade novinskih i medijskih tekstova i priloga, kroz interaktivni pristup, te simulaciju događanja i izvještavanja « s lica mjesta».  Dio radionice i praktičnog rada posvećen je kratkoj povijesti novinarstva, te etici slobodne riječi i odgovornosti novinara koji imaju značajnu ulogu u zajednici.

Teme:

1.      Osnove novinarskog izražavanja i tehnologije posla

2.      Vrste novinarskog izražavanja - od vijesti i bilješke do komentara i kolumne

3.      Pisani i elektronski mediji - teorija i praksa

4.      Što je događaj i kako napisati dobar članak

5.      Simulacija izvještavanja

6.      Etika i odgovornost novinara

RADIONICA ZA AKTIVNO TRAŽENJE POSLA

Radionica u trajanju 5 školskih sati je namjenjena nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja kojima treba pomoć u procjeni vlastitih radnih potencijala (sposobnosti, znanja, vještina, osobina i interesa) i definiranju ostvarivog profesionalnog cilja; te također učenicima završnih razreda srednjih škola. Cilj radionice je omogućiti nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja realnu samoprocjenu potencijala i eventualnih ograničenja za zaposlenje; svladati alate i tehnike traženja posla i upoznati se s komunikacijskim vještinama potrebnim za traženje posla.

Početak je planiran u utorak, 7.5. u 19h u obliku 2 školska sata.

Voditeljica: Višnja Perin, prof.psihologije

Broj polaznika za obje radionice je ograničen, stoga svi zainteresirani trebaju poslati svoje podatke (ime,prezime,broj tel./mob.i e-mail adresu) na e-mail: kloozerzd@gmail.com do 6.svibnja.

Radionice su besplatne, te će svi polaznici dobiti sve materijale za rad na radionicama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.