Događaji

www.upisi.hr

Pokrenut elektronski upis u srednje škole

Pokrenut elektronski upis u srednje škole

Puštanjem u rad internetske stranice www.upisi.hr, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta pokrenut je novi sustav elektronskih upisa u srednje škole.

E-upisi počinju već za sljedeću 2013./2014. školsku godinu. Službene prijave kreću 9. svibnja, a osmaši će moći prijaviti na 10 programa i u najviše pet različitih škola.

Kandidati će obrazovne programe upisivati posredstvom mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ).

"Ovaj model je brži, jednostavniji i transparentniji te omogućava bolju povezanost osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja", poručio je resorni ministar, Željko Jovanović.

"Vođeni nekim negativnim iskustvima kod upisa proteklih godina, mislimo da osiguravamo bitno veću zakonitost i transparentnost provedba upisa. Mogu samo reći, idemo u srednju", istaknuo je Jovanović.

U prvoj fazi rada, učenici će u sustavu moći provjeriti svoj elektronički identitet, osobne podatke i ocjene. Kako bi im se pobliže objasnila procedura prijave i upisa, izrađena je Informativna brošura u kojoj su detaljno objašnjeni svi postupci u vezi s radnjama koje su nužne u postupku prijava i upisa u srednje škole.

Informativa brošura može se pronaći OVDJE.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.