Događaji

Američko veleposlanstvo ustvrdilo:

U Osijeku najveći potencijali suradnje s SAD-om u prerađivačko-prehrambenoj industriji

U Osijeku najveći potencijali suradnje s SAD-om u prerađivačko-prehrambenoj industriji

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Keneth Merten posjetio je danas Osijek i Osječko-baranjsku županiju. U nastupni su ga posjet primili čelnici grada i županije, a on je susret ocijenio vrlo korisnim.

"Svi znamo da je ovo teško razdoblje za ekonomiju Sjedinjenih Američkih Država, ali i drugih dijelova svijeta. Tako je i olakšavanje investitorima da dođu i otvaraju nova radna mjesta te daju ljudima priliku važno i za SAD i za Hrvatsku. Nadam se da postoji načini na na tom planu možemo surađivati i ohrabriti investitore da ovdje otvaraju radna mjesta", rekao je Merten.

Radna mjesta otvorit će i nova tvornica bioetanola, i tu se vidi prigoda za suradnju, istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

"Razgovarali smo o jednoj investiciji, a to je tvornica etanola. Ona je dobila dozvolu i oni su do sada uložili oko 24 milijuna kuna, no isto tako nam je važno da se europska regulativa mijenja u proizvodnji biogoriva, koja je pala s deset na pet posto i sigurno da se svi svojim snagama trebamo usmjeriti da se to mijenja i da se dogode ova ulaganja koja su potrebna i gradu Osijeku", naglasio je Bubalo.

Najveći potencijali suradnje s američkim investitorima su u prerađivačko-prehrambenoj industriji, potvrđuje i župan Vladimir Šišljagić. No, potencijala ima još.

"Dalje u energetici i obnovljivim izvorima energije, a onda i u turizmu jer kao što znate, Osječko-baranjska županija kao stratešku odrednicu ima i poljoprivredu, prehrambenu industriju i turizam", rekao je Šišljagić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.