Događaji

I toga ima

U Osijeku Hitna zapošljava ljude koje su odabrali novinari

U Osijeku Hitna zapošljava ljude koje su odabrali novinari

Osječki Zavod za hitnu medicinsku pomoć i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić na iznimno su neuobičajen način odabrali dvije osobe za stručno osposobljavanje uz potporu od 1.600 kuna. Od 43 pristigla zahtjeva za natječaj, 35 ih je bilo valjano, a dvoje su odabrali - novinari. Šišljagić je zamolio za pomoć.

"Ove kuverte su vezane za jedno ugodno iznenađenje. Zamolit ću vas da netko od novinara izvuče dvije kuverte. Je li može?", obratio se Šišljagić novinarima. Okupljeni novinari nisu znali što se nalazi u omotnicama na hrpi, te je dvoje njih uzelo ponuđene omotnice. Kada su to napravili, osječko-baranjski župan je pojasnio:

"Vi ste izvukli dva diplomirana ekonomista ili ekonomistice. Tu su njihova imena i prezimena i oni će zasnovati radni odnos"

Ovaj neočekivani potez koji je zbunio novinare, Šišljagić objašnjava time da ga se u posljednje vrijeme optužuje za nepotizam pri zapošljavanju pa je sada odlučio biti potpuno transparentan.

"U Osječko-baranjskoj županiji, vjerujte, nema nikakvog nepotizma, nema zasnivanja radnog odnosa preko veza i preko poznanstava, ali je meni osobno, a i brojnim mojim suradnicima kad god se neko mjesto otvori jako teško".

Velom tajne ostalo je obavijeno gdje su se skrili kriteriji, koji kandidate s valjanim zamolbama, razlikuju jedne od drugih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.