Događaji

Mislili su da je prikriveni homoseksualac

Breivik operirao nos da izgleda kao arijevac

Breivik operirao nos da izgleda kao arijevac

Anders Breivik bio je prezaokupljen svojim izgledom, ispričao je na današnjem ročištu pred sudom u Norveškoj jedan od njegovih bivših prijatelja. Inače, danas su na suđenju svjedočila četvorica njegovih prijatelja, čija su svjedočenja pružila bolji uvid u psihološko stanje masovnog ubojice.

Kako bi izgledao više "arijevski", Breivik se podvrgnuo operaciji nosa, na lice si je nanosio svijetli puder, a često je brinuo kako mu izgleda frizura, potvrdio je njegov prijatelj, zaposlen kao vatrogasac u Norveškoj. Breivik se, na zahtjev četvorice svjedoka, danas nije pojavljivao u sudnici.

"Breivik je uvijek bio pristojan i drag prema mani. Bio je vrlo druželjubiv i uživao je u društvu drugih, kao i oni u njegovom", ispričao je njegov bivši prijatelj, kao da priča o potpuno drugoj osobi. Iako je Breivik ranije tvrdio da je na operaciju nosa otišao nakon što ga je jedan Pakistanac udario, vatrogasac tvrdi da se ne sjeća nikakvog sukoba.

Bliski prijatelji norveškog masovnog ubojice Andersa Breivika su mislili da je homoseksualac, ali da se ne može pomiriti sa tom činjenicom. Na suđenju su rekli da su za njega počeli brinuti kada se povukao u sebe i prestao družiti sa društvom te preselio kod majke prije šest godina. Njegovi prijatelji su razmišljali o Breivikovoj seksualnosti jer je 33-godišnjak bio "feminiziran" i previše se brinuo kako izgleda.

Dvojica prijatelja su na sudu u Oslu kazali da su pokušavali nagovoriti Breivika da se iseli iz majčina doma. Objasnio je da se tamo preselio zato što želi stalno igrati internetsku igru World of Warcraft. Prijateljima se hvalio da je jedan od boljih igrača u Europi, a možda i u svijetu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.