Događaji

Na Županijskom sudu u Zagrebu

Danas svjedoče tast i punica optuženog bivšeg premijera

Danas svjedoče tast i punica optuženog bivšeg premijera

Optužnica u slučaju Fimi media ima oko 500 stranica, a cijeli sudski spis više od 60.000 stranica

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu u aferi Fimi media. Kao prvi svjedoci trebali bi biti ispitani tast i punica optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivo i Karmela Šarić, prenosi HRT

Prije prvih svjedočenja na suđenju u jednoj od najvećih korupcijskih afera, na prošlom ročištu pročitano je gotovo 14 000 raznih dokumenata te istražni iskazi optuženika koji su priznali nedjelo.

Iako se nisu nagodili s USKOK-om, krivnju su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Optužbe da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela.

Optužnica u slučaju Fimi media ima oko 500 stranica, a cijeli sudski spis više od 60.000 stranica. U njemu je gotovo 14.000 raznoraznih dokumenata, od računa, bankovnih izvadaka i otpremnica do naloga za plaćanje kojima USKOK dokazuje krivnju optuženih.

HRT/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.