Događaji

Posao nakon otpremnine

Dali mu 300.000 kuna otpremnine i novi posao

Dali mu 300.000 kuna otpremnine i novi posao

Administracija ministra Ante Kotromanovića isplatila je jednom zaposleniku 300 tisuća kuna otpremnine, a sada mu, temeljem ugovora o djelu, daje četiri tisuće kuna mjesečno da bi, pojednostavljeno, Reviziji iznio čime se bavio dok je bio u MORH-u!

Samo par dana nakon Godišnjeg izvještaja o stanju Oružanih snaga, koji je u najmanju ruku loš po borbenu sposobnost ove države, na površinu su isplivale nove "mutnosti" u MORH-u. Prema dokumentima koje je objavio Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, 28. ožujka ove godine sporazumno je raskinut ugovor s B. P., načelnikom odjela u Službi za ugovaranje i nabavu u MORH-u, piše danas.hr .

Temeljem uredbe koju je donijela administracija Ante Kotromanovića, isplaćeno mu je oko 300.000 kuna otpremnine. No, samo pet dana poslije, MORH s B. P. potpisuje ugovor o djelu, kojim mu se daje 4.000 kuna mjesečno, i to, kako je navedeno u ugovoru, u neto iznosu, piše Novi list.

Prema objavljenom dokumentu, posao B. P. će biti suradnja s Državnim uredom za reviziju na poslovima financijske revizije, odnosno "pružati sve tražene informacije u vezi s postupanjem Ministarstva obrane u djelokrugu provedbe postupaka javne nabave". Laički kazano, B. P. će dobivati četiri tisuće kuna da bi Reviziji iznio čime se bavio dok je bio u MORH-u. Prema ugovoru, ova će honorarna suradnja trajati dok traje financijska revizija unutar MORH-a.

Sindikat posebno ističe da je ovakvu situaciju omogućila baš Kotromanovićeva uredba o otpremninama, u kojoj nije stavljena stavka o tome da se oni koji dobiju otpremnine ne mogu tri godine zaposliti u državnim službama.

No, izvor riječkog lista iz sustava Oružanih snaga navodi da to jednostavno nije točno. Naime, slične "rabote" rađene su i u erama prijašnjih ministara, iako je u uredbama stajala zaštitna odredba o nemogućnosti zapošljavanja tri godine. Jednostavno je uzeto pravno tumačenje da honorarni ugovor o djelu nije zapošljavanje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.