Događaji

Prognoza

Cijeli tjedan kišovito, ali toplo do +25

Cijeli tjedan kišovito, ali toplo do +25

Na Jadranu će u utorak biti nestabilno

Kako je počelo, tako će se nastaviti sve do kraja tjedna - vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj biti dosta nestabilno s povremenim kišama ili pljuskovima. Međutim, temperatura zraka bit će ugodna i kretat će se do 25 stupnjeva Celzija, najavljuju prognostičari.

U utorak će u unutrašnjosti Hrvatske biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Mjestimice su mogući obilniji pljuskovi. Vjetar će biti uglavnom slab. Temperatura zraka malo će se sniziti i biti od 15 do 20°C.

Na Jadranu će u utorak biti nestabilno. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Više kiše moguće je još u noći na jugu Dalmacije, a više sunčanih razdoblja posvuda poslijepodne. Jugo će oslabiti, a na sjevernom Jadranu povremeno će puhati jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature bit će od 18 do 23°C.

I u srijedu će na kontinentu biti povremene kiše ili pljuskovi. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura će ostati bez veće promjene.

Na Jadranu će u srijedu biti djelomično sunčano i većinom suho. Mala je mogućnost za ponegdje malo kiše ili lokalne popodnevne pljuskove, osobito u zaleđu. Zapuhat će umjeren, na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, a temperature će biti većinom od 19 do 23°C.

U četvrtak će u kopnenom području biti kraćih sunčanih razdoblja, a uz oblačnije periode mjestimice je moguća kiša ili pljusak s grmljavinom. Vrijeme će ipak biti ljepše nego u utorak ili srijedu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar uz temperaturu do 25°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti djelomice sunčano, a kratkotrajan pljusak moguć je ponegdje u Dalmatinskoj zagori i unutrašnjosti Istre. Zapuhat će umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak. Temperature će se kretati od 20 do 25°C.

U petak će u većem dijelu zemlje biti djelomično sunčano uz malu mogućnost popodnevnih pljuskova u unutrašnjosti.

Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u kopnenom području slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka će se u unutrašnjosti malo sniziti, a na Jadranu se neće bitno mijenjati.

U subotu i nedjelju na Jadranu će biti većinom suho i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti se očekuje ponovno veća mogućnost za kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Pokoj lokalni pljusak moguć je i na Jadranu, no to će biti rjeđa pojava, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.
 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.