Događaji

Eko akcija

Očišćena plaža Bošana u Biogradu na moru

Očišćena plaža Bošana u Biogradu na moru

Prema riječima sudionika, od svih eko akcija na kojima su sudjelovali, ovo je bila najbolje organizirana akcija čišćenja

U sklopu inicijative "Pogled u plavo" u Biogradu na Moru u organizaciji Udruge za zaštitu okoliša "Hippocampus" provedena je akcija čišćenja podmorja i uređenja gradske plaže "Bošana".

Akcija je uključivala čišćenje podmorja uvale "Bošana" i uređenje dječjeg igrališta. U akciji je sudjelovalo 30-ak volontera.

Udruga za zaštitu okoliša "Hippocampus" iz Biograda na Moru u suradnji s Ronilačkim klubom "Sveti Roko" iz Bibinja poklonili su Biogradu na Moru znanje, ekološku osviještenost, još jednu čistu uvalu i puno volonterskog rada.

Akcija čišćenja podmorja započela je u subotu 10 sati s prvim uronima, a ronioci su iz mora izvadili raznorazni otpad kojeg nesavjesni građani unatoč brojnim sličnim akcijama i dalje nesavjesno bacaju u more. Tijekom čišćenja, iz mora je izvađen razni otpad u kojem su prevladavale boce (plastične i staklene), limenke i automobilske gume, a osim navedenog našlo se tu još i stolova, stolica, raznih komada željeza. Ipak, ronioci su stanje koje su zatekli na ovoj plaži ocjenili dobrim, te napomenuli, kako s obzirom na to da svake godine čiste podmorje, smeća ima sve manje i manje.

S obzirom na dovoljan broj volontera, umjeto jednog dječjeg igrališa kako je bilo predviđeno inicijativom, uređena su dva. Također, obojani su nosači i postavljena je mreža za odbojku na pijesku.

Prema riječima sudionika, od svih eko akcija na kojima su sudjelovali, ovo je bila najbolje organizirana akcija čišćenja do sada.

"Osobita mi je čast i zadovoljstvo surađivati s Udrugom "Hippocampus" i svaki put se rado odazovemo njihovim akcijama. Imamo dobru suradnju, dobro druženje a usput učinimo nešto korisno za okoliš i lokalnu zajednicu'', kazao je Elvis Kurić, tajnik ronilačkog kluba "Sv. Roko".

Sudionici su pohvalili rad Udruge i Grada Biograda na Moru te napomenuli kako ostali nemaju sluha za ovakve akcije.

"Udruga "Hippocampus" nas svake godine iznenadi sa svojom organizacijom. Od svih mjesta s kojima smo surađivali tu nam je jedino gušt poći. Ostali nemaju sluha za ovakve akcije. Sljedeće akcije čišćenja podmorja su nam u Obrovcu i Salima, pa ćemo vidjeti kako će tamo biti'', kazao je Ante Došen, ronioc Interventne jedinice policije PU zadarske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.