Događaji

Nekadašnja dvokatnica obitelji Vicković

Srušena kuća u Bihaćkoj ulici

Srušena kuća u Bihaćkoj ulici

U utorak poslijepodne bageri su do temelja srušili obiteljsku kuću na križanju Bihaćke i Ulice Bleiburških žrtava na Bilom brigu.

Nekadašnja dvokatnica obitelji Vicković, koju je Grad Zadar još prije dvije godine otkupio od vlasnika i ispunio svoje obveze, tako je i službeno otišla u povijest i oslobodila prostor za proboj prometnog koridora prema Ulici admirala Jakova Šubića de Cezanisa, piše slobodnadalmacija.hr

No, rušenje kuće ne znači i početak radova na Bihaćkoj, rekla nam je jučer glasnogovornica zadarske gradske uprave Ivana Dadić. Objašnjenje je jednostavno: u gradskoj blagajni za ovaj opsežni infrastrukturni projekt trenutno nema novca, a odluka da se krene s rušenjem donesena je zbog straha da se u praznu kuću ne bi uselili ilegalni stanari, kao što je to nedavno bio slučaj u Splitu.

Kad će krenuti rekonstrukcija Bihaćke ulice i proboj koridora koji će značajno rasteretiti promet na kaotično riješenom Bilom brigu i preuzeti važnu ulogu u povezivanju istočnih i zapadnih dijelova grada, još uvijek se ne zna. Iako su iz Grada još 2008. godine najavljivali kako projekt sigurno ide i kako se proračunske restrikcije na njega neće odraziti, u međuvremenu se od te ideje odustalo.

Dvije godine kasnije, sredinom 2010. godine za 3,9 milijuna kuna bez PDV-a, izabran je za izvođača radova no i tu su se stvari zakomplicirale. Izabranu tvrtku, Asfaltne ceste Split u međuvremenu ih je kupio Osijek Koteks, a njih nakon toga vlasnik iz Austrije. Od tada se početak radova stalno odgađa, a zadnje informacije govore kako će Bihaćka, zajedno s Putom Dikla i Tuđmanovom, čekati na europske fondove kao dio projekta "Prometni sustav Grada Zadra".

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.