Događaji

Očajan potez stanara

Građani zauzeli vijećnicu: Institucije ne rade svoj posao!

Građani zauzeli vijećnicu: Institucije ne rade svoj posao!

Stanari tzv. Galićevih zgrada na Poljani Dragutina Domjanića u Diklu danas su blokirali ulaz u grad svojim vozilima, zauzeli gradsku vijećnicu i u nju pozvali gradonačelnika. Institucije ne rade svoj posao, mi ovako više ne možemo, žalili su se građani.

Stanari tvrde da Nikša Milinković radi bez građevinske dozvole i potpuno im je blokirao prilaze domu. Komunalni redari i policija nisu od pomoći, kažu. Zbog toga su se odlučili na ovaj potez. Grad nam je trebao doći u pomoć, a nije, rekli su Zvonimiru Vrančiću.

 

''Nitko nije stao u našu obranu. Prijavili smo ga policiji, dobio je zabranu radova, ali ništa! On i dalje gradi. Poručujemo svima u Hrvatskoj da ne vjeruju institucijama! Ostali smo bez struje i telefona. Prijeti nam'', čulo se u vijećnici.

Blokirali ulaz u grad

Vrančić je kazao kako je upoznat s građevinskim dozvolama još iz 2002. godine izdane u uredu Državne uprave, a s tim Grad Zadar nije imao veze.

''Ako postoji išta sporno, ne prejudiciram, ali to nije gradski problem, ali ni problem vas, građana. Zakon o cestama na koji se pozivamo definira da svaki prolaz, cesta, put, smatra se nerazvrstanom u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju to je javna nerazvrstana cesta. Kad je cesta srušena prvi put, isti smo dan intervenirali'', kazao je Vrančić.

No, rušenje ceste i postavljanje bagera se nastavilo. Grad je s ovim slučajem upoznao Ravnateljstvo hrvatske policije i Ministarstvo unutarnjih poslova. Pokrenuta je pravna procedura zaštite posjeda, no čini se da je donošenje privremene mjere - presporo.

Na osnovu prijave Državnog odvjetništva, čeka se mišljenje Vrhovnog suda za rješavanje tužbe. Zbog toga je gradonačelnik odlučio pričekati informacije Vrhovnog suda, a novi susret s građanima zakazao za sljedeći tjedan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.