Događaji

Najavljujemo

Na Sveučilištu promocija edukativne zbirke "Studenti s invaliditetom"

Na Sveučilištu promocija edukativne zbirke

U sklopu provedbe aktivnosti Tempus projekta Education for Equal Opportunities at Croatian Universities - EduQuality, Sveučilište u Zadru najavljuje promociju zbirke edukativnih priručnika nadnaslova ''Studenti s invaliditetom" koja će se održati 9. svibnja 2012. (srijeda) od 13:30 do 16:30 u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV, 2).

Zbirka od 8 edukativnih priručnika doprinos je izjednačavanju pristupa u visokom obrazovanju studentima s invaliditetom informiranjem, educiranjem, i senzibiliziranjem sveučilišnih nastavnika, stručnog i administrativnog osoblja u rektoratu, odjelima, uredima i službama, te ostalim sastavnicama sveučilišta, o specifičnim potrebama studenata s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kao i načinima prilagodbe akademskih sadržaja njihovim mogućnostima.

U izradi priručnika sudjelovali su predstavnici svih partnera Projekta: akademsko, stručno i administrativno osoblje sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Dubrovniku, predstavnici studenata Hrvatskog studentskog zbora, predstavnik Instituta za razvoj obrazovanja te, svojim iskustvom i savjetima, predstavnici inozemnih partnerskih institucija: Aarhus University, Masaryk University, University of Strathclyde i University of Gothenburg.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.