Događaji

Odgođena završna riječ

Šešelj opet u bolnici

Šešelj opet u bolnici

Haški optuženik Vojislav Šešelj jutros je ponovno prebačen u bolnicu, a obitelji je javio da sutra ide na novu operaciju, priopćila je Srpska radikalna stranka, a prenio RTS.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prebačen je danas ponovno u bolnicu izvan Haškog suda jer mu se tijekom noći naglo pogoršalo zdravstveno stanje. Glasnogovornica Suda Nerma Jelačić potvrdila je tu informaciju.

Navela je da su suci odgodili završnu riječ obrane koju je Šešelj trebao započeti u ponedjeljak, kao i zasjedanje predviđeno za utorak. "Očekuje se da će se suđenje nastaviti u srijedu, 14. ožujka, što ovisi o tome hoće li se optuženi moći pojaviti u sudnici", izjavila je.

Kako je priopćila Srpska radikalna stranka, Šešelj se danas javio obitelji nakon pregleda u bolnici i rekao da će mu najvjerojatnije sutra biti obavljena nova operacija. Liječnici su, kako navode radikali, ustanovili da je defibrilator, koji je Šešelju ugrađen početkom siječnja, potpuno neispravan, a ne samo jedna elektroda kako su mu ranije rekli. Zbog toga je aparat tijekom noći proizveo šest elektrošokova.

SRS je ocijenio da Haški sud "nastavlja ugrožavati Šešeljev život s ciljem izazivanja smrtnog ishoda".

"Haški sud je spreman na sve kako bi spriječio Šešeljevo izvođenje završne riječi koje je najavljeno za početak sljedećega tjedna jer je Tužiteljstvo potpuno poraženo i nije dokazalo nijednu točku optužnice", ističe se u priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.