Događaji

Otvorenje do početka lipnja

‘Turisthotel’ na Forumu uređuje hostel s devedeset ležajeva

‘Turisthotel’ na Forumu uređuje hostel s devedeset ležajeva

Zadarski "Turisthotel" počeo je s pripremom prostora bivše upravne zgrade na Forumu koji će se preurediti u hostel do početka iduće turističke sezone. Glavni projekt hostela već je gotov, a u njegovoj izradi sudjelovali su domaći arhitekti i dizajneri, piše SlobodnaDalmacija .

Trenutno se u unutrašnjosti bivše Uprave "Turisthotela" obavlja čišćenje prostora, nakon čega bi trebalo početi i samo preuređenje u višu razinu hostela, moderno uređenog i namijenjenog mladima, čime se namjerava obogatiti ponuda na Poluotoku gdje je svake godine sve više turističkih sadržaja.

Prema ranijim najavama, osim preuređenja hostela, renoviranjem će biti obuhvaćen i sadašnji cafe bar Forum.

U zgradi u kojoj se nekoć nalazio hotel "Forum" s tridesetak soba, a nakon toga upravna zgrada "Turisthotela" bit će uređen hostel s oko 90 ležajeva. Cijena investicije s preuređenjem cafe bara procjenjuje se na milijun do 1,5 milijun eura, a "Turisthotel" će u to uložiti vlastita sredstva, bez kreditnih zaduživanja.

Zbog ograničenosti prostora u kojemu nema mjesta za veće zajedničke sadržaje kao što su blagovaonice ili restorani s većom salom, u "Turisthotelu" su se odlučili upravo na hostel, osobito zato što zadnjih godina upravo mladi turisti iz svih djelova svijeta pokazuju sve više interesa ne samo za razgledavanje zadarske stare jezgre, već i za boravak na Poluotoku po prihvatljivim cijenama.

Iako je neobično da će na samom Forumu kao simbolu grada biti baš hostel, njegov moderni dizajn i uređenje opravdat će projekt - tvrde u "Turisthotelu" uz uvjerenje da će novi sadržaji biti otvoreni najkasnije do početka lipnja.

Osim projekta na Forumu, u pripremi je i projektna dokumentacija za izgradnju velikog aquaparka u Turističkom naselju Zaton, koja bi trebala biti završena do kolovoza, jer se planira početak izgradnje već na jesen i dovršenje do turističke sezone 2013. godine.

Osim zabavnih sadržaja, atrakcija i wellnessa, aquaparkom bi se proširila i plaža u resortu, a izgradio bi se i niz infrastrukturnih zahvata čime bi se podigla kvaliteta turističke ponude.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.