Događaji

Uoči turističke sezone

Bogatstvo Biogradske rivijere u Sloveniji

Bogatstvo Biogradske rivijere u Sloveniji

Delegacija Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice i LAG-a Laure, prezentirala je 8. ožujka bogatstvo Biogradske rivijere u Sloveniji, na području LAS-a MDD, odnosno 8 općina te 45.000 stanovnika koje pokriva ova organizacija.

Povodom Dana žena, u samom sjedištu organizacije, Gradu Radlje ob Dravi, održan je nastup klape Donat u prepunoj dvorani. U sklopu svog posjeta, predstavnici Grada Biograda na Moru Ivo Eškinja, direktor turističke zajednice i Ivan Čupić, direktor LAG-a Laure posjetili su univerzalne trgovine ruralnih proizvoda kojima upravlja LAS (lokalna akcijska skupina) MDD s kojima je dogovoren nastup istih u Biogradu na Moru prilikom otvaranja 7. Festivala izvorne hrane i pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora koji će se održati od 1. do 3. lipnja 2012.g. u Biogradu.

Dogovoreno je da se prilikom tog događanja cijela regija LAS-a MDD predstavi sa svojom jedinstvenom pokretnom trgovinom u kojoj se prodaju isključivo autohtoni proizvodi, što se savršeno uklapa u projekt Gastro stola u Biogradu na Moru.

Inače, Grad Biograd na Moru i Občina Radlje ob Dravi napravili su međusobnu poveznicu unutar projekta financiranog od strane Europske unije, a kojeg provode Udruga gradova Republike Hrvatske i Skupnost občin Slovenije pod nazivom LOCPART - poticanje i stvaranje lokalnih partnerstava Hrvatske i Slovenije.

Cijeli projekt je započeo u Mariboru krajem siječnja 2012., a završava konferencijom u Biogradu na Moru, sredinom listopada 2012. godine. na kojoj će sudjelovati predstavnici svih gradova iz Hrvatske i Slovenije.

Uz navedeni projekt koji je u provedbi, ove dvije organizacije očekuju rezultate za još dva projekta koji su pripremljeni i poslani na odobrenje od strane Europske unije.

Ovim posjetom slovenskom gradu Radlje ob Dravi, Grad Biograd na Moru još jednom je pokazao izvrsnu suradnju sa Slovenijom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.