Događaji

Najmanje se vjeruje političarima

Hrvati najmanje vjeruju Vladi i pravnom sustavu

Hrvati najmanje vjeruju Vladi i pravnom sustavu

Hrvati najviše vjeruju instituciji braka. U istraživanju Reader's Digesta 74 posto Hrvata vjeruje instituciji braka dok su na drugom mjestu televizija i radio s 56 posto.

Nakon braka, televiziji i radija slijedi internet sa 50 posto, institucije, poduzeća i civilne akcije koje vodu brigu o okolišu sa 51 posto, euro (38 posto), novine (38 posto) i Crkva (39 posto). Hrvati najmanje vjeruju Vladi (82 posto ispitanika ne vjeruje Vladi) i pravnom sustavu (70 posto ne vjeruje pravnom sustavu).

Druga istraživačka kategorija je povjerenje u zanimanja. Lubos Beniak iz Reader's Digesta naglasio je kako ne začuđuje rezultat da u Europi potrošači najviše vjeruju vatrogascima sa 93 posto, a najmanje političarima, ali da začuđuje da neki ipak još uvijek vjeruju bankama. U Hrvatskoj se najmanje vjeruje političarima (88 posto ispitanika ne vjeruje), prodavačima putovanja (80 posto ispitanika im ne vjeruje) i sindikalnim vođama (73 posto ispitanika im ne vjeruje).

Treća kategorija je povjerenje u odnos robnih marki prema okolišu. Unatoč naporima većine velikih europskih brandova da promoviraju odgovoran imidž prema okolišu, čak 75 posto Europljana još sumnja u takve tvrdnje. Ispitanici smatraju da su velike kompanije odgovorne za uništenje okoliša. Odlučili bi se na kupnju proizvoda koji je dobar za okoliš, ali su skeptični prema istinitosti takvih tvrdnji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.