Događaji

Nekoliko parnica oko istog slučaja

Hoće li atraktivan prostor u središtu Turnja pripasti vrtiću ili "Bure commerce-u"?

Hoće li atraktivan prostor u središtu Turnja pripasti vrtiću ili

Ne znam više u kojoj je fazi slučaj, predugo to sve traje. Znam samo da se time bave odvjetnici − kaže predsjednica MO-a Turanj Jovita Pirović

Atraktivan prostor u središtu Turnja već pune četiri godine zjapi prazan, oko njega se spori mjesto zajedno s Općinom Sv. Filip i Jakov, a na drugoj je strani “Bure commerce”, trgovačka tvrtka poznatog biogradskog poduzetnika Darka Eškinje, piše slobodnadalmacija.hr

Zbog tog prostora istodobno se vodi pet-šest parnica, što na Općinskom, što na Trgovačkom sudu, a što će iz svega na kraju ispasti, nikome nije poznato. Godinama je to bila samoposluga PZ-a “Nova zora”, a onda je jedan od prijašnjih upravitelja zadruge iznajmio kat za uređenje diskoteke.

“Braća Kulušić” d.o.o. iz Drniša uložili su nekoliko milijuna kuna u uređenje diskoteke, držali je nekoliko godina, a onda se promijenila vlast u zadruzi − nova ekipa odlučila je izbaciti zakupnika i prodati tih 475 četvornih metara “Bure commerceu” za 2,2 milijuna kuna. U međuvremenu su se pobunili Turanjci, smatraju da je to oduvijek bilo njihovo vlasništvo i planiraju zgradu iskoristiti za uređenje dječjeg vrtića, pošte, banke i društvenih prostorija. Kulušići su izbačeni, no ni “Bure commerce” nije mogao koristiti prostor jer je Turanj poveo spor oko vlasništva.

− Ne znam više u kojoj je fazi slučaj, predugo to sve traje. Znam samo da se time bave odvjetnici − kaže predsjednica MO-a Turanj Jovita Pirović. Na ovotjednom ročištu na Trgovačkom sudu Zadar odvjetnik “Bure commercea” Branimir Zorica naveo je da biogradski trgovac ne može obavljati djelatnost zbog koje je kupio objekt, iako ima ključeve.

U protekle četiri godine, otkad prostor nije u funkciji, “Bure commerce” je pretrpio veliku štetu, prema Eškinjinoj procjeni najmanje 100 tisuća eura. Kako je u međuvremenu PZ “Nova zora” otišla u stečaj, situacija se zakomplicirala i parnicom za vlasništvo nad objektom.Ispada da je “Nova zora” prodala “Buri” objekt koji nije pouzdano bio u zadružnom vlasništvu, s tim da su zakupci izbačeni iako je ugovor još trajao.

S druge strane, “Bure” je na gubitku jer godinama ne koristi objekt koji je platio, a s treće strane mještani Turnja i Općina nastoje se izboriti za to da objekt ima društvenu, a ne komercijalnu funkciju.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.