Događaji

Manji broj prijava zbog ukidanja poreznih olakšica

Još dva dana za prijavu poreza

Još dva dana za prijavu poreza

Još dva dana ostala su za predaju poreznih prijava za 2011. godinu. U Poreznoj upravi u Zagrebu ne očekuju gužvu kao ranijih godina, a prve isplate građani mogu očekivati u travnju.

U najvećoj ispostavi Porezne uprave, onoj zagrebačkoj, dosad su primili oko 24 tisuće poreznih prijava ili pola manje nego lani.

Manji broj prijava nije iznenađenje. Mnogi su odustali od traženja povrata poreza nakon ukidanja niza olakšica 2010. godine, vezano za životno, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, te one za stambene potrebe i najamninu. No, manje prijava trebalo bi značiti i bržu obradu.

U utorak i srijedu šalteri Poreznih uprava bit će otvoreni do 19 sati, pri tom ne zaboravite da se porez prijavljuje prema mjestu prebivališta. Prijave se mogu poslati i poštom preporučeno, a zadnji rok je srijeda u ponoć.

Inače, sve o poreznim oslobođenjima, olakšicama i porezno priznatim izdacima građani mogu saznati na besplatnom broju Porezne uprave: 0800 66 99 33. Nije zgoreg podsjetiti i da se telefonski mogu prijaviti i utaje poreza, neizdavanje računa, rad na crno i drugi porezni prekršaji, i to na broj - 0800 1001.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.