Događaji

Nema mira

Počeo padati novi snijeg

Počeo padati novi snijeg

Oko 21.30 sati nad Zadrom je opet počeo padati gusti snijeg. Iako se više snijega očekivalo u noći s petka na subotu, palo ga je niti centimetar novog, no večerašnji intenzitetom podsjeća na onaj od prošlog petka.

Ipak oko 22.10 sati intenzitet se smanjio, a trenutačno više ne pada.

Gradonačelnik Vrančić u četvrtak je potvrdio kako su sve službe zadužene za normalno funkcioniranje Grada spremne za najavljenu novu snježnu padalinu, tako da se ne očekuju veći problemi u odvijanju prometa.

„U slučaju da padne snijeg, čišćenje će se odvijati prema planu zimske službe. S tvrtkom Franto imamo ugovor o održavanju prometnica, čišćenju i posipanju solju. Također, u pripravnosti su i druge gradske komunalne tvrtke, Čistoća i Nasadi kojima je isporučena određena količina soli za posipanje pješačkih zona i perivojnih staza", kazao je u četvrtak gradonačelnik Vrančić.

Gradonačelnik je pozvao građane da, ukoliko se ponovi situacija sa snježnim nanosima i poledicom, sudjeluju u čišćenju oko svojih kuća, stanova, poslovnih prostora... Time će se njihova sigurnost i, općenito, sigurnost svih građana grada Zadra dovesti na jednu višu razinu te će se izbjeći eventualne nezgode i ozljede (padovi, lomovi i sl.).

 

 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.