Događaji

Nezapamćena hladnoća

Zima u Europi ubila oko 360 osoba

Zima u Europi ubila oko 360 osoba

Nezapamćeno niske temperature praćene obilnim nanosima snijega u Europi su do sada odnijele najmanje 360 života. U Hrvatskoj je, podsjećamo, polarna zima skrivila tri smrtna slučaja: stradala su tri muškarca u dobi od 50, 70 i 78 godina.

Najgore je za sada u Češkoj, gdje se temperatura u ponedjeljak spustila na čak -39 stupnjeva Celzijusa. U Njemačkoj je tijekom noći izmjereno -36 stupnjeva Celzijusa. Ekstremno niske temperature su i u susjednoj Srbiji, gdje se temperatura također spuštala gotovo do -40 stupnjeva.

Najniža temperatura u Hrvatskoj je zabilježena na Zavižanu, -20 stupnjeva Celzijusa, a tek nešto bolje je na zagrebačkom Sljemenu, gdje je danas izmjereno -16 stupnjeva. Prosječna temperatura u Hrvatskoj se kreće oko -10 stupnjeva Celzijusa.

U Poljskoj je dosad zabilježeno čak 62 žrtve, 18 smrtnih slučajeva bilo je u Češkoj, 17 u Latviji... Međutim, strahuje se da bi broj mrtvih rekordnu granicu mogao probiti u Njemačkoj, gdje se na ulicama ukupno nalazi oko 22.000 beskućnika, javlja Bild.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.