Događaji

Iz zadarske nadbiskupije

8. listopada slavimo blagdan Sv. Šime

8. listopada slavimo blagdan Sv. Šime

Blagdan sv. Franje Asiškog u utorak 4. listopada svečano se slavi u samostanu sv. Frane u Zadru. Mise su u 8.30 i u 10,00 sati. Svečano misno slavlje u 19,00 sati predvodi o. Josip Sopta, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru.

Povodom proslave Dana obrane grada Zadra, u četvrtak 6. listopada u crkvi sv. Šime u Zadru misno slavlje s početkom u 10,00 sati predvodi don Josip Lenkić, kancelar zadarske nadbiskupije. Misa je zahvala Bogu za dar slobode i molitva za hrvatske branitelje.

Blagdan sv. Šime, zaštitnika grada Zadra, svečano se slavi u subotu 8. listopada. Koncelebrirano misno slavlje u crkvi sv. Šime u Zadru u 11,00 sati predvodi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski. Misno slavlje u 19,00 sati predvodi don Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Na blagdan sv. Šime mise su još u 7, 8.30 i u 17,00 sati (s blagoslovom djece).

Uoči blagdana, u petak 7. listopada Svečanu Večernju u crkvi sv. Šime u Zadru s početkom u 19,00 sati predvodi mons. Ratko Perić.

Blagdan BDM od Krunice i spomen 20. godišnjice obrane grada Zadra u nedjelju 9. listopada svečano se slavi u župi sv. Petra u Pločama kojoj je Gospa od Ružarija drugotna zaštitnica župe. Blagdan je i dan zahvale Gospi za obranu Zadra, rubnih dijelova Ploče i Dračevac gdje je bila linija obrane od agresora u Domovinskom ratu. U proslavi će sudjelovati i hrvatski branitelji.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi u Pločama s početkom u 10,00 sati, potom i procesiju s Gospinim kipom kroz taj gradski predio predvodi vojni ordinarij Juraj Jezerinac. U 12,00 sati započinje odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa u Pločama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.