Događaji

Povodom blagdana Sv. Mihovila

Darko Car: Policija je spremna za nove izazove!

Darko Car: Policija je spremna za nove izazove!

'Policija je spremna suočiti se sa svim izazovima koji dolaze', poručio je Car te naglasio kako statistike pokazuju kako je stanje sigurnosti na visokom nivou, ali uvijek može bolje

Velik dan u sjedištu zadarske policijske uprave - danas je upriličena svečana proslava Sv. Mihovila, zaštitnika policijskih djelatnika, te dodjela zahvalnica, kojoj su, uz policijske snage, nazočili i brojni visoki uzvanici.

Policijski službenici, njihove obitelji, predstavnici državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, grada Zadra, Zadarske županije, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, vatrogasnih postrojbi, svi su se okupili u dvorištu PU Zadarske gdje je održan svečani postroj policijskih snaga, dodjela priznanja najzaslužnijim policijskim djelatnicima tijekom protekle godine,te nekoliko pokaznih vježbi interventne policije.

'Izuzetna mi je čast obratiti vam se ovom prigodom, ovo je svečan i rijedak dan kada slavimo, a za to možemo zahvaliti našim braniteljima, među kojima je i 20 pripadnika ove policijske uprave, koji su svoje živote položili na oltar Domovine', obratio se prisutnima Darko Car, načelnik PU Zadarske.

'Hrvatska policija imala je povijesnu ulogu u procesu stvaranja neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Bili smo i prvi tamo gdje je bilo najteže', kazao je Car, napominjući kako se radi na prilagodbi i razvoju policije za što bolji nadzor granica, te se dodatno educiraju i pripremaju za sve zahtjevne zadaće koje ih očekuju ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Događaju je nazočio i predsjednik NK Hajduk, Hrvoje Maleš

'Policija je spremna suočiti se sa svim izazovima koji dolaze', poručio je Car te naglasio kako statistike pokazuju kako je stanje sigurnosti na visokom nivou, ali uvijek može bolje.

Okupljenima se u ime Zadarske županije obratio Đani Bunja, zamjenik župana, spomenuvši Ivicu Kapetanovića i Marka Čulinu, kojima je Zadarska županija uručila nagrade povodom 20. obljetnice jedinice 'Poskoci'. Također, izrazio je žaljenje zbog svih onih koji su pokleknuli pred izazovima i tako ugrozili čast svojeg zanimanja.

Blagoslov je svima uputio Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, a u glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa Libar.

Nagrade su primili brojni policijski djelatnici. Jugoslav Perić iz PP Benkovac primio je nagradu MUP-a, a zahvalnice su otišle u ruke Maksimilijana Surića, Denisa Marića, Josipa Pavičića, Silvije Gulan, Slavena Bakarića, Đanija Božića, Damira Mršića.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.