Događaji

Komemoracija

Filip Gaćina - ikona Domovinskog rata

Filip Gaćina - ikona Domovinskog rata

Hrvatski branitelj Filip Gaćina je zahvaljujući svojoj hrabrosti postao ikona Domovinskog rata - istaknuto je danas na njegovoj komemoraciji održanoj na spomen obilježju iznad zaseoka Narančići u Pridrazi.

Filip Gaćina je u široj javnosti poznat po legendarnom uzviku "Obadva-obadva, oba su pala" kada su hrvatski branitelji 1991, godine, na brdu Zečevo tijekom obrane Šibenika, oborili dva neprijateljska zrakoplova. 19. rujna, 1998. godine Gaćina je kao pirotehničar Mungosa stradao od zaostale mine iznad Narančića.

"Ja sam jako ponosna na svog sina, neki dan kada sam se vratila kući oko 23 sata, upalila sam televizor i vidjela svoga sina, što me ispunilo ponosom i radošću, što se i drugi sjećaju njegove žrtve za našu Hrvatsku," istaknula je majka Luca Gaćina, prenosi Radio Zadar.

Filipa se zaista imamo po čemu sjećati, on je primjer jednog hrvatskog domoljublja, koji je bio sprema dva puta dati život za slobodnu Hrvatsku. Prvi puta kada se uključio u 113. brigadu i kada je pošao u rat i drugi put nakan rata kad je krenuo čistiti Hrvatsku od mina - istaknula je saborska zastupnica Nevenka Marinović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.