Događaji

Obljetnica dolaska Sv. Frane i potpora generalima

Misa u klaustru Sv. Frane: Neka im Gospodin bude milostiv

Misa u klaustru Sv. Frane: Neka im Gospodin bude milostiv

Mir i dobro već 800 godina odzvanja u franjevačkom samostanu u Zadru. 1280. godine posvećena je crkva Sv. Frane, a pomoću donacija, obnovljena je za nova stoljeća

U klaustru crkve Sv. Frane u Zadru, u sklopu Županijskih dana, danas je služena sveta misa, ujedno obilježavanje 800. godina od dolaska Sv. Frane u Zadar, te u znak potpore hrvatskim generalima, na dan kada očekuju izricanje presude Haaškog suda.

Pjevanjem 'Prosti moj Bože' započela je sveta misa kojoj su nazočili predstavnici Zadarske županije, na čelu sa županom Stipom Zrilićim, predstavnici Grada Zadra, braniteljskih udruga, branitelji i njihove obitelji.

'Molimo za našu pokojnu braću i sestre, ali i sve branitelje koji su čuvali našu Domovinu, neka im Gospodin bude milostiv, a sud naklonjen. Izrazimo ljubav prema Bogu i bližnjemu', na početku je kazao gvardijan samostana Svetoga Frane, fra Drago Ljevar. Čitalo se iz Evanđelja po Ivanu, kada Židovi namjeravaju ikamenovati Isusa Krista, a on ih pita: Za koja me djela kamenujete? Zbog toga što sam Sin Božji? Ja i otac je u meni, ja i otac smo jedno'.

Mir i dobro već 800 godina odzvanja u franjevačkom samostanu u Zadru. 1280. godine posvećena je crkva Sv. Frane, a pomoću donacija, obnovljena je za nova stoljeća.

'Neka glavna poruka danas bude - činite drugima ono što biste htjeli da drugi čine vama', poručio je fra Ljevar onima koji sude naše generale.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.