Događaji

Tri tone otpada

Očišćeno primoštensko podmorje

Očišćeno primoštensko podmorje

Cilj djelovanja udruge GUWAA pod vodstvom Kristijana Curavića je čistiti mora i kopnene vode

Proslavljeni hrvatski ronilac Kristijan Curavić i njegov tim ronilaca u Primoštenu su nastavili s projektom čišćenja podmorja gradova na hrvatskoj obali.

Do sada su, kako je već poznato, očišćeni gradovi Zadar i Šibenik gdje je iz mora izvađeno ukupno oko 10 tona nerazgradivog i štetnog otpada koje je poduzeće C.I.O.S. ekološki zbrinulo.

U Primoštenu je akcija čišćenja bila jednako uspješna te je izvađeno oko tri tone otpada.

"Izvađeni otpad sramota je Primoštena i svih onih koji su otpad neodgovorno bacali u more. Veliki problem Primoštena je pristanište za koče koje je ujedno i lokacija najvećeg zagađenja. Nedopustivo je da u Primoštenu, kao jedinom turističkom odredištu koje je 2010. ostvarilo turistički napredak, gosti ljeti moraju osjetiti nepodnošljivi smrad iz pristaništa koča. Pozivam Vladu da konačno intervenira po ovom pitanju" rekao je načelnik Primoštena Stipe Petrina koji je svojim sudjelovanjem podržao projekt.

Kao što je već poznato, cilj djelovanja udruge GUWAA pod vodstvom Kristijana Curavića je čistiti mora i kopnene vode te promocati svijest o ekološkom razmišljanju i djelovanju kod svih ljudi.

Projekt Calypso do sada su kao projekt od državne važnosti podržali Veleposlanstva Turske, Norveške i Velike Britanije, UNDP, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo mora, prometa i veza, Ministarstvo kulture, Institut Plavi svijet i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a kao partneri pri realizaciji akcija u projekt su se uključili poduzeća Zepter, C.I.O.S. i Husqvarna.

Nakon čišćenja Primoštena akcija se nastavlja u Trogiru i to 8. siječnja 2011. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.