Događaji

Najava

17. studenog "Molitveni hod za domovinu - Koracima nade u istinu"

17. studenog

„Molitveni hod za domovinu“ počinje u četvrtak u 17 sati u Crkvi sv. Šime u Zadru. Nakon molitve krunice pred škrinjom sv. Šimuna, vjernici će se u ophodu središtem grada uputiti sa zapaljenim svijećama na euharistijsko slavlje u Katedralu sv. Stošije koje će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Nadbiskupski ordinarijat Zadarske nadbiskupije zajedno s udrugama proisteklima iz Domovinskog rata 18. studenog, na 19. obljetnicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji, organizira od Crkve sv. Šime pa do Katedrale sv. Stošije 'Molitveni hod za domovinu - Koracima nade u istinu'.

Inicijativa je potekla od udruge 'Žene u Domovinskom ratu', a podržale su je i zadarska HVIDR-a te braniteljska udruga 'Damir Tomljanović Gavran', piše 'Slobodna Dalmacija'.

- Ideja je proizišla kada smo tražili način da i zaposleni ljudi, koji ne mogu tijekom jutra na komemoraciju u Škabrnju, daju svoj doprinos obilježavanju sjećanja na stradanja u Škabrnji, Vukovaru i u cijelom Domovinskom ratu.

Želimo uključiti što više roditelja i djece u ovu inicijativu, pa se možda djeca i zapitaju zašto to hodamo preko Kalelarge, molimo i držimo zapaljene svijeće - kazala je Ivana Haberle, predsjednica „Žena u Domovinskom ratu", a njezina kolegica iz udruge Vesna Matešić je dodala kako bi se u vrijeme kada pratimo samo spektakle, makar ovih dana u studenom, u tišini trebali zapitati tko nam je i kako omogućio da živimo u slobodi.

„Molitveni hod za domovinu" počinje u četvrtak u 17 sati u Crkvi sv. Šime u Zadru. Nakon molitve krunice pred škrinjom sv. Šimuna, vjernici će se u ophodu središtem grada uputiti sa zapaljenim svijećama na euharistijsko slavlje u Katedralu sv. Stošije koje će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

- Ovih dana se puno govori o tome što se dogodilo u Vukovaru i Škabrnji. Nadbiskupija je podržala ovu inicijativu jer ne želimo da se zaborave žrtve naših branitelja te da se sjećamo obrane i vrednujemo stečenu slobodu - kazao je generalni vikar Nadbiskupije i župnik Sv. Stošije msgr. Milivoj Bolobanić, a nadbiskupijski generalni vikar i župnik Sv. Šime don Josip Lenkić je pozvao sve vjernike, ali i sve Zadrane da u četvrtak čim se smrači upale na svojim prozorima svijeće kao znak solidarnosti s onima koji su pogođeni ratnim nevoljama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.